INFRA-RED SAUNA FULL SPECTRUM

Infrarood sauna full spectrum

In een infraroodsauna kunt u lekker ontspannen en transpireren, maar deze kan ook helpen eventuele klachten te verminderen. Een infraroodcabine helpt uw lichaam gezond en fit te blijven, terwijl u zich optimaal kunt ontspannen. De infraroodwarmte, opgewekt door de speciaal hiervoor ontwikkelde stralers, straalt direct uw lichaam aan. De warmte wordt dus zonder gebruik te maken van lucht als medium op uw lichaam overgebracht. De warmte dringt vervolgens uw huid binnen. Het lichaam zal via de bloedbaan de warmte afvoeren.

Hierdoor treedt een temperatuurstijging van het bloed op en verwijden de bloedvaten. Een goede doorbloeding is het gevolg. Hierdoor worden afvalstoffen sneller en beter uit het lichaam verwijderd. Daarnaast begint u te transpireren om de overtollige warmte kwijt te kunnen raken. Hierbij verliest u niet alleen vocht, maar verbrandt u ook calorieën (ong. 300-700 kcal. per sessie).

Regelmatig gebruik van de cabine heeft dan ook een positief effect op mensen met reumatische en huidaandoeningen.
 Het geheel gaat samen met een lichte verhoging van uw hartslag. Dit gebeurt niet ineens, maar zal geleidelijk plaatsvinden tijdens een sessie.

Samengevat heeft een infraroodcabine de volgende positieve effecten op uw lichaam:

 

  • verbeterde bloedcirculatie
  • verdrijving van afvalstoffen
  • verlichting van spier- en gewrichtspijnen
  • verbranding van calorieën
  • een gezonde huidskleur door grondige reiniging
  • verlichting van huidproblemen
  • verdwijnen van cellulitis

 

Note: Alvorens gebruik te maken van de infrarood sauna met als doel het verminderen van lichamelijke klachten of het verlichten van pijn, verzoekt PURE SANA u eerst contact op te nemen met uw huisarts. Dit geldt ook als u een slechte lichamelijke conditie heeft, medicijnen gebruikt, zwanger bent of specifiek medisch gerelateerde problemen heeft. Laat u eerst adviseren.

Het is af te raden bij een gewrichtsblessure gebruik te maken van de infrarood sauna binnen 48 uur na het ontstaan van de blessure of voordat de zwelling is verdwenen. De reden hiervan is dat de kerntemperatuur van het lichaam door de diep inwerkende warmtegolven verhoogd wordt.

Als u chirurgische implantaten heeft, dient het gebruik te worden gestopt als het pijn oplevert.